Sniph

Sniph: Omsusad startup som städat upp sin akt.

Sniph har förr varit i blåsväder för både varumärkesintrång och bristande hygien, men har sedan dess städat upp sin akt. Mer info om detta finns här.

tldr; dekanteringsprocessen höll ej standard, företaget dekanterade och sålde parfymer genom sina boxar de ej hade rätt att sälja. Det låter ju rätt rövigt, minst sagt, mot både konsument och parfymhus. Sniph har sedan dess ingått i skriftligt avtal med KTF som innebär både att de upphör med marknadsföring av produkter som inte kan påvisa konsumentsäkerhet och att de numera endast erbjuder produkter från parfymhus de ingått i avtal med.

Hur funkar det? Sniph är en box-prenumeration som erbjuder fem olika kollektioner. Om du inte känner att någon direkt tilltalar dig kan du antingen strunta helt i att prenumerera, då detta absolut inte är en livsnödvändig tjänst, eller ta deras test designat för att hitta rätt kollektion för dig. Om du känner att kollektionen inte passar dig är det superlätt att byta eller säga upp sin prenumeration. Ingen bindningstid alltså. Gött, säger min CSN-budget. Att dessutom få hem en ny doft varje månad för 99:- (4 ml)/159:- (8 ml) säger också CSN-budgeten ja till då det stoppar mig från att köpa mer och dyrare… har jag nämnt att jag älskar parfym?

Jag prenumererar på kollektionen ”Avant-Garde” sedan två månader tillbaka, och även om två mätpunkter bidrar till svag statistik AT BEST, måste jag ändå erkänna mig riktigt nöjd med båda dofter.

 

Juli: Heeley Parfums ”Agarwoud”

Ros, oud, kåda

En klockren Luvan-doft. Nästan så det kändes som de snokat runt i min parfymlåda och valt denna specifikt för mig. (Låt mig presentera: en härlig kombination av hybris och paranoia) Ros är utan tvekan den doftnot jag är svagast för och nästan alltid söker mig till. Ros gör sig även väldigt bra med de rökiga noterna i oud-trä. ”Agarwoud” är en välkomponerad doft och jag har använt den flitigt sedan den trillade ner genom brevinkastet för en månad sedan.

 

Augusti: Histoires de Parfums ”1969”

Persika, kardemumma, choklad, ros

Jag erkänner att jag var en aning skeptiskt inställd till denna doft till en början då den är långt ifrån vad jag vanligtvis går på, men så fort jag kände doften gjorde jag en mental 180°. Jag får inte nog! Supermysig doft, väldigt söt – utan att vara barnslig! Jag brukar undvika söta dofter då de har en tendens att lukta sockervadd på mig, men den här… funkar. Hållbarheten är dessvärre sådär, men inte fruktansvärt dålig… Jag har kanske blivit en aning bortskämt med Chanel och Tom Ford som vanligtvis sitter i cirkus två dagar.
(ps. bär med fördel denna parfym när du lyssnar på The Stooges – 1969)

Casually posing i morgonrock… Like you do.

Det var allt jag hade för denna gång. Skönt att vara tillbaka. Har ni testat på Sniph? Har ni åsikter? Eller tips på parfymer jag bör testa..? Lämna gärna en kommentar.

 

Luvan
Ps. Bitch, I might believe

Lämna ett svar