Sommarfavoriter

Ah, sommar. Sol (lol, jag bor i Göteborg), värme (lol, Sverige), solbränna (LOL, har inga pigment)…

Well… shit.
Men förutom min trogna spf 50 – vilket alla borde ha! Mer solskydd åt folket!
Solskydd åt alla!
 
Som jag just skulle säga; förutom min trogna spf 50 har jag vissa sommarfavoriter. Funkar såklart året om men liksom ännu bättre på sommaren.

Så guess what babes, nu kör vi! Sorry förresten för det långa uppehållet. Har stressat sönder mig i plugget men snart har jag sommarlov i en hel månad! Yaas. Gulle er som är kvar ändå! (Jag ser er ?)

Vad är mitt sommartema? Eftersom jag är en trött student: SIMPLICITY. Jag älskar produkter som gör jobbet åt en. På sommaren är jag inte heller särskilt pepp på cake face – vilket jag brinner för på vintern. Who doesn’t love a good cake face? ? så minimalt med bas och fokus på glow. 

Först ut, min nya HOLY GRAIL:

BECCA under eye brightening corrector

Lite på den dyra sidan men dayum vad bra det här lilla miraklet är! Jag pluggar matte. Kommer plugga fysik till hösten. Jag sover alltså inte. Ain’t nobody got time… Detta lilla mirakel kan få den tröttaste av studenter att se pigg och utvilad ut. Hell to the yes. ÄLSKAR. 

Pris: 260:- på Sephora.

Näst ut:

Josie Maran Argan Enlightenment Illuminizer

One liquid highlighter to rule them all. BECCA i all ära men denna lilla goding ser liksom… blötare ut. Yaaas gimme dat oily face. 

 1. Arganolja
 2. Highlighted the house down!

Om du är en person med pigment är den här säkert fin året om men den är egentligen lite mörk för mig = fake tan. Typ. MEN SÅ FIN. 

Pris: $26 på Sephora (USA).

YSL touche eclat

Har sett att många hatar på denna men känner att den är missförstådd. Detta är inte en concealer. Vad den gör: lätt täckande och uppljusande. Jag klickar två ggr, lägger lite över min BECCA corrector, på kindbenen och hakan. Denna smälter in i huden så till den grad att en knappt behöver blenda själv. Helt sjukt. Använder bara fingrarna för att blenda vissa kanter and done: pigg och fräsch!

Pris: Dyr. Billigare på flygplatser ?

Dags för blush:

Milani baked blush ”Berry amore”

Sjukt bra sommarfärg! För mig så är detta så oranget som mitt ansikte klarar. Pga underton lila zombie. För de med varm underton vill jag tipsa er om ”Luminoso”. 

Pris: Dessa blusher är så SJUKT prisvärda. ~115:- på Beauty Bay.

NYX Bright idea ”Brick red blaze”

ÄLSKAR krämprodukter på sommaren. Då jag lägger ca noll bas (pga fräscht med ”naturlig” hud osv. – lel, all hud är naturlig) funkar krämprodukter så himla bra. Detta är en, för mig, sprillans ny produkt som snabbt blev en favorit. NYX är Queen ? av prisvärda produkter. Blendar lätt och blir ett med huden. Superfint! 

Pris: 89:- på Åhléns 

BECCA ”Champagne pop”

Äntligen dags för denna goding! Jaja, den gick sönder pga har med ca överallt. SÅ fin. Hands down BECCA’s bästa highlighter. Mad props till Jaclyn Hill! Säkert en året-runt-färg för de flesta men funkar bäst på sommaren för denna lilla zombie. Än en gång är denna egentligen lite för mörk men på sommaren går det att lösa med lite bronzer. 

Pris: 400:- på Sephora

Guerlain Terracotta bronzer

Erkänner mig vara lite av en rookie när det gäller bronzer – jag började med detta för ett år sedan. Pga goth ? Men ibland (läs: på sommaren) är det rätt najs att se lite solkysst ut. Då jag inte blir brun – jag får fräknar istället – är bronzer ett rätt fiffigt fusk. 

All about dem illusioner! Illuminati confirmed osv.
Den här bronzern är dyr men helt galet bra. Finns i flera färger inkl. sådana som funkar för en lila blekfis (kudos!) och luktar hur gott som helst. Obs! Luktar rätt mycket för den som har svårt för parfymerade produkter. 

(Varför är den inte med i samlingsbilden? Pga glömde. Pga bronzerrookie.)

Pris: för dyr ?

Sist men inte minst: bryn!

ABH Brow definer

Fick denna i en goodie bag och är helt såld. SÅ SMIDIG. Älskar formen. Brow definer är alltså inte rund, som en vanlig brynpenna, utan lite avlång och kantig. If that makes any sense #stresshjärna 

Med denna tar det under en minut att fixa brynen. Heck yes, sovmorgon! ??

Pris: 255:- på Kicks 

Sovmorgon à la Luvan

Andra saker som kan va bra på sommaren: vattenfast mascara. Vattenfasta grejer i allmänhet – om inte för att du gillar att bada (alla badkrukor upp med handen ??); för att det är varmt. 

Das it, babes! Detta är alltså så varmt mitt smink blir. Dvs neutralt at best. Så där har ni det; ”Varma” färger för folk med kall underton. Samt sjukt lättarbetade produkter. Gött mos!

… Första inlägget på snart två månader? Yay me!


Ska försöka vara lite snabbare med uppdateringar än ett varannan månad. Lovar!

Luvan

Ps. Bitch I might believe 

6 svar till “Sommarfavoriter“

 1. alltså, feel you angånde bronzer. har otaliga gånger försökt köpa mig en men känner mig så malplacerad i den delen av butiken och ba WHAT IM I DOING HERE?! how does this even work?! – rådjurspanik, springer ut ur butiken-

  1. Relaaaate! Fick hjälp på Sephora med min första bronzer (aka den i detta inlägg) och tillhörande borste.
   Absolut inget fel med att be om hjälp, även om det är läskigt… Kommer spara tid och pengar ?

 2. Asså bronzer. Blev bästis med det för något år sedan och är frälst. Trodde också att jag var allllldeles för blek. Men icke! Och krämprodukter är bäst. Älskar verkligen glittriga Beach Stick i färgen Moon Beach från Charlotte Tilbury. Så himla smidig formula. 🙂

  1. Åhå, najs! Nu blev jag riktigt nyfiken. Ska se om jag kan få mina tassar på Moon beach, hähä. Tack för tipset <3
   Min bästa glittriga bronzer är Highly Illogical från MAC (pga omg Star Trek!)

 3. Alltså förlåt for being a newbie men vad ANVÄNDER man NYX Bright idea ”Brick red blaze” till då?!?!?!?! Kinder? Ögon? Läppar? Varsomhelst?

  1. Men oj, förlåt! Vad klantigt av mig att inte skriva det! Tycker den funkar jättebra till både kinder och läppar! Köpte den främst för att använda som blush. Går säkert att ha till ögonen också men tror inte det håller så bra… bra multiprodukt! Sky’s the limit 😉

Lämna ett svar